A CatarrojaAssociacions

Dos maratonians incombustibles al Catarroja UE

✍ José Luis Raga (Catarroja UE)

Francisco Marti Macian (M70) i MªJosé Ballester Domingo (F65), que recentment s’han proclamat campió i subcampiona d’Espanya màster de Marató, a les seues respectives categories, figuren entre els excelsos màsters del Club Atletisme Catarroja. Va ser a la ciutat de Múrcia on van córrer els 42 kilòmetres amb què van sumar dos nous títols als seus ja extensos palmaresos.

Tots dos no cessen en el seu esforç per mantenir una forma física envejable per a la majoria de mortals que tenen les mateixes edats. Per exemple, Paco Martí va ser capaç de baixar de les 3 hores (2:59:35) a la Zurich Marató Sevilla el 2016 quan ja superava els 60. I aquell mateix any es va proclamar Campió del Món de 100km a Los Alcázares (Múrcia).

Majo, com en diuen els seus coneguts, va assolir la xifra de 100 maratons, òbviament ja superada, en arribar a meta a la marató de Castelló del 2022. Pocs mesos després es va enfrontar a la dura prova del Penyagolosa Trail de 60km amb més de 3000 metres de desnivell, on va obtenir una altra meritòria medalla de plata en què va ser campionat nacional de carreres de muntanya de llarga distància.

Potser tots dos els tinguen comptats però segur porten a les cames més quilòmetres que els que requeriria fer una volta al món o diverses. Cada carrera que corren es converteix en una nova gesta que té darrere seu, anys de vida saludable, esforç, constància i il·lusió.

Related Articles

Back to top button