Associacions

El Catarroja UE organitza la XIV Edició de la Carera Escolar Volta al Parc Catarroja

La celebració de la XIV Edició de la Carrera Popular Escolar Volta al Parc Catarroja, patrocinada per la Caixa Rural de Torrent Fons social i que compta amb la col·laboració dels serveis esportius de l’Ajuntament de Catarroja, tindrà lloc el pròxim 6 de maig de 2023, dissabte al matí, al parc el Secanet. S’espera una participació d’aproximadament 700 xiquetes i xiquets de centres escolars i entitats esportives de Catarroja i altres localitats de la província de València, principalment de l’Horta Sud.

Els membres del Club Atletisme Catarroja UE, coneixedors del gran potencial educatiu de l’activitat esportiva, així com de la seua àmplia contribució a la formació física, mental, emocional i social dels més joves, volen posar el seu granet d’arena, a fi de fer d’aquesta carrera un esdeveniment singular, únic, que exercisca un poder d’atracció capaç de fomentar els valors del running entre els més joves. Amb paraules de Mercedes Cano, presidenta del club catarrogí, “considerem que la disciplina i l’esforç són qualitats que també poden ser divertides”.

Principalment el nou format, fins ara les edicions anteriors s’havien celebrat en l’avinguda La Rambleta, suposa localitzar els esdeveniments esportius als parcs de les ciutats, per això això de cognomenar a aquesta carrera escolar com una “Volta al Parc”.

El Catarroja UE, vol animar als xiquets i xiquetes de Catarroja i de l’Horta Sud a utilitzar els parcs oferint oportunitats per a córrer i divertir-se, organitzant esdeveniments gratuïts que acosten a la gent als seus espais verds locals en els seus primers contactes amb l’atletisme.

La carrera es trasllada al Parc del Secanet

La Carrera Escolar de Catarroja (Volta al Parc) en realitzar-se al parc EL SECANET, se situarà en un entorn molt més apropiat per a fomentar entre els més joves la importància dels espais verds a les ciutats, de la seua cura i del seu ús cívic i esportiu. Cada edició presentarà un eslògan que estimule als participants a reflexionar sobre el seu entorn social, personal i ambiental.

S’establiran 6 categories de grups d’edat per a tots dos sexes, abastant des dels 4 fins als 15 anys. Ja es poden realitzar les inscripcions a través de www.deporticket.com, encara que es podran fer inscripcions fins a una hora abans de cada carrera, aquestes seran limitades, per la qual cosa s’aconsella fer-ho a través del formulari en línia. En acabar les proves es procedirà al lliurament de trofeus, sorteig de regals, així com el lliurament d’un premi especial per als centres escolars amb major número d’alumnat participant.

L’eslògan d’enguany serà: VINE A JUGAR I POSA’T A CÓRRER, posant l’accent en la importància del joc durant el període de desenvolupament de la infància. Oferir a un xiquet l’oportunitat de jugar és una de les millors maneres d’ajudar-lo a créixer i al fet que puga convertir-se en un adult curiós, més creatiu, sa i feliç. Córrer pel mer fet de divertir-se ajuda als nostres xicotets i joves a crear vincles afectius que generen en ells seguretat i estabilitat, protegint-los contra l’estrés i millorant les seues respostes emocionals davant situacions adverses.

Related Articles

Back to top button