A CatarrojaAssociacions

Presentació del llibre «L’estil tecnològic digital d’Europa unida en la diversitat»

El llibre L’ESTIL TECNOLÒGIC DIGITAL D’EUROPA UNIDA EN LA DIVERSITAT d’Arturo Gradolí, es presentarà al Saló d’Actes de Florida Universitària el dijous 20 d’octubre de 2022 a les 18:45 h.

En el col·loqui-debat participaran Antonio Hervás, José Antonio García, Josep Mascarell i Yolanda Cano (professora de la Unitat d’Educació de Florida Universitària). Modera el mateix autor del llibre.

La benvinguda serà a càrrec d’Ana Cristina Llorens, directora de la Unitat d’Educació i Esport de Florida Universitària.

L’acte està organitzat per Florida Universitària i Fòrum Catarroja.

Europa, potser, és una entelèquia, una mitologia o una intuïció, o com suggereix el sociòleg i filòsof George Steiner, una idea. Una «idea d’Europa» que tindrà contingut mentrestant hi haja cafès plens de paraules, eixos llocs per a la cita i la conspiració i pel debat intel·lectual, per escriure llibres de filosofia i metafísica, però també de ciència i tecnologia.

La Comunitat Europea es va fundar sobre la concepció dels valors dels Drets Humans, la Democràcia i l’Estat de Dret. Un model de naturalesa ètica, política i econòmica que ha aconseguit molts èxits en unes poques dècades, com la lliure circulació de persones i béns, la mobilitat d’estudiants, l’euro, la ciutadania europea i una extensa cooperació científica i tecnològica.

En el món de hui, la Unió Europea és l’únic gran projecte polític, econòmic i social en construcció que es troba en marxa. Tota una odissea que per als europeus que van viure la Segona Guerra Mundial va representar el somni de la pau, la solidaritat i la reconciliació entre Estats; i per aquells que van sofrir dictadures va representar l’ideal de la democràcia, el progrés econòmic i la modernitat social.

Però, tot apunta ara al fet que eixos relats haurien desaparegut, i en l’actualitat, la majoria dels europeus no comprenem per què tenim una Unió Europea ni per a què serveix.

Hem fet la Unió Europea, ara cal fer europeus!

I això em va portar a preguntar-me si les tecnologies digitals de la Intel·ligència Artificial (IA) podrien infondre la idea de «Més Europa»; i em vaig trobar amb la narrativa tecnològica i humanista «IA fiable per a Europa», que te a vore amb una manera d’entendre, de fer i d’usar èticament la IA, la Robòtica Autònoma i el Big Data.

Unes tecnologies que configuren un estil tecnològic netament europeu que contrasta amb els EEUU i la Xina, on Europa utilitza i produeix més d’un quart de tots els robots industrials i professionals del mon, la qual cosa, junt amb l’estratègia industrial i tecnològica «AI Made in Europe» en la que la IA seria la principal impulsora del creixement econòmic, està ajudant al fet que el sector industrial resulte més intel·ligent, innovador i sostenible, i que la fabricació situada ara en països asiàtics torne a Europa.

Related Articles

Back to top button