A Catarroja

Més de 500 persones participen en la festa del Somni del Jaume I el Conqueridor

Redacció

El CEIP Jaume I el Conqueridor de Catarroja va celebrar el passat dissabte 1 d’abril la festa del Somni, que va culminar tota una setmana en què la comunitat d’aprenentatge va somiar el model d’escola per al futur, deu anys després de la seua constituació com a comunitat d’aprenentatge. La festa va comptar amb la participació de més de 500 persones, entre alumnat, famílies i altres persones que col·laboren activament en la comunitat.

La part central d’esta festa fou la conferència impartida per Sandra Racionero-Plaza, investigadora de la Universitat de Barcelona, sobre la prevenció de la violència en les aules mitjançant experiències d’èxit basades en evidències científiques. Les escoles en què s’apliquen actuacions educatives d’èxit (AEE), com és el cas del Jaume el Conqueridor de Catarroja, posen la vacuna per a previndre els problemes de violència amb actuacions com el model dialògic de prevenció i resolució de conflictes.

A més, Sandra Racionero-Plaza va advocar per un model comú de prevenció i resolució de conflictes que arribe a tots els centres d’educació infantil i primària i també a l’ensenyament secundari. Durant la conferència, que va comptar amb la presència de l’alcalde Jesús Monzó i que va finalitzar amb un nombrós torn de preguntes de les famílies, les i els xiquets van gaudir de tallers lúdic-educatius.

En finalitzar la conferència Paellas Galbis va servir una paella per a les més de 500 persones que participaren al dinar. La festa va finalitzar amb una xaranga integrada per alumnes, exalumnes, professorat i altres integrants de la comunitat educativa, així com amb un concert del grup “De perdidos al rock”.

L’organització de la jornada va ser possible gràcies a la implicació de tota la comunitat d’aprenentatge, incloent la comissió mixta del somni, integrada per mestres i famílies, així com el claustre de professorat, les famílies agrupades en l’AMPA, el personal no docent de l’escola i les empreses proveïdores.

Related Articles

Back to top button