A CatarrojaGeneral

L’edició de Catarroja del certamen De Viva Veu es tanca amb una destacada participació del col·legi Sant Antoni II

Col·legi Sant Antoni de Pàdua II

El passat dissabte 11 de febrer tingué lloc al TAC la 8á edició del Certamen escolar de lectura en veu alta, DE VIVA VEU.

El col·legi SAN ANTONIO DE PADUA II ha tingut una participació molt destacada al conseguir que a la categoria de Teuladins (alumnes de 3r i 4t de Primària) ha guanyat NICOLÁS COPADO ALBA; a la categoria de Blavets (alumnes de 5é i 6é de Primària), ha guanyat NACHO MAYO CHACÓN; a la categoria de Passerells (1r i 2n d’ESO) ha resultat finalista LOLA ROMERO CORRESA; i a la categoria d’Oronetes (3r i 4t d’ESO) han guanyat el grup format per PAULA MARCO SAENZ, SARA ORMEÑO FERNÁNDEZ i VALERIA SANTINI VERDEGUER.

Per tant Catarroja estarà representada a tres de les quatre categories a la final de la Comunitat valenciana pel col·legi SAN ANTONIO DE PADUA II. La final serà al mes de juny en una data i lloc, encara per determinar.

DE VIVA VEU és un projecte educatiu, cultural i d’animació a la lectura, basat en accions al voltant del fet de llegir en veu alta. Genera propostes per potenciar l’hàbit lector i les habilitats personals i comunicatives. Es tracta d’una iniciativa impulsada des del 2014 per FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura i es desenvolupa amb la col·laboració d’ajuntaments, institucions i entitats que participen en l’organització de les diferents accions a les poblacions.

El projecte anual es desenvolupa en tres fases: A la 1ª els centres, després de fer la inscripció, reben el material didàctic i l’assessorament necessari amb tallers pràctics de suport per al professorat i un dossier didàctic com a material complementari per al treball a l’aula, es va treballant amb els alumnes i es fa la selecció dels representants. El nombre d’alumnes que participen com a lectors representants de cada centre al Certamen Local es dictamina des de l’organització.

La 2ª fase té lloc a partir del segon trimestre del curs, a la nostra localitat i fora de l’horari lectiu perquè es tracta d’un acte social on el públic (companys, mestres, pares, mares, familiars i amics) puguen veure la feina feta a l’aula. Un mes abans de la data proposada per al Certamen Local, cada centre educatiu fa arribar a l’oficina tècnica del certamen el nom dels seleccionats i els suplents que participen al Certamen. I tot seguit arriben al centre els fragments escollits per al Certamen. Un comitè de selecció especialitzat format per tres membres amb vot individual i amb l’ajuda del vot del públic assistent, tria els representants de la població per al Certamen Final.

A la 3ª fase hi participaran els representants seleccionats en tots els certàmens locals de les poblacions inscrites al projecte. Un comitè de selecció especialitzat triarà un representant i tres reconeixements de cada categoria com a finalistes de la 8a edició del Certamen DE VIVA VEU.

Related Articles

Back to top button