A Catarroja

La Universitat dels Majors inicia curs carregada d’experiències formatives i noves activitats

Un any més la Universitat dels Majors de Florida Universitària inicia un nou curs de la mà de l’alumnat, professorat i Ajuntaments, Diputació i Caixa Popular, com a entitats col·laboradores que fan possible aquesta iniciativa d’aprendre pel gust d’aprendre. Noves experiències formatives comencen un curs més combinades amb activitats com l’Escola de l’Art, un espai d’ensenyament-aprenentatge, amb la creativitat com a fil conductor obert per a qualsevol persona del circule 50+, els viatges, que es reprenen després de la pandèmia, els concursos literaris, com ‘la Rosa de Paper’, la realització del programa de ràdio ‘La Veu dels Grans’, en Ràdio Sol d’Albal, o el Cinema fòrum, dirigit també per l’alumnat.

“A més, comptem amb escriptors que presenten els seus llibres, artistes que mostren la seua obra en importants exposicions, i als quals volem implicar en un projecte per al qual esperem comptar, com sempre, amb el suport de Caixa Popular”, comentava la directora de la Universitat dels Majors, Nuria Blaya, qui va donar la benvinguda en l’acte d’inauguració del curs.

Blaya va destacar la confiança de l’alumnat a Florida Universitària en el seu aprenentatge al llarg de la vida així com la incorporació de nous mòduls i activitats. “La realitat d’Ucraïna, els límits de la ciència, pensament i l’art medieval, dones filòsofes o Sefarad, Al Andalus i l’Espanya no cristiana són mòduls que, com tots els altres, oferim la possibilitat de cursar de manera independent o a través d’itineraris”, comentava la directora de la Universitat dels Majors.

“Enguany repetirem amb l’experiència del projecte ‘Viu Itàlia. Hem inaugurat una nova ruta a Roma, fruit d’un projecte d’investigació, que aspira a convertir-se en Itinerari Cultural Europeu, i en la qual el nostre alumnat ha pogut conéixer llocs als quals el públic no pot accedir”, explicava Nuria Blaya.

Mercedes Herrero, directora de Florida Universitària, va destacar el paper del professorat de la Universitat dels Majors, de l’alumnat i d’aquesta formació que cultiva el pensament crític, l’aprenentatge constant al llarg de la vida i la curiositat. José Luís Cuenca, responsable del segment de persones jubilades de Caixa Popular, també va dirigir unes paraules destacant la importància per a l’entitat d’aquesta iniciativa.

En aquesta ocasió, Jesús Ignacio Catalá Gorgues, professor d’història de la Ciència en la Universitat d’Alcalá, i president de la Societat Catalana d’Història de la Ciència i Tecnologia, va ser l’encarregat d’impartir la ponència inaugural del curs titulada ‘Passió i compromís: els naturalistes valencians del primer terç del segle XX’.

El director general de Florida Grup Educatiu, Enrique García, va tancar l’acte destacant la important trajectòria de la Universitat dels Majors i el rellevant paper que posseeix a la comarca i va dirigir unes paraules d’agraïment a la Diputació de València, els ajuntaments i Caixa Popular per confiar en la iniciativa.

Related Articles

Back to top button