Cultura: salt del llop

L’autor catarrogí Adolfo Marzal presenta la seua última novel·la, ‘La Tenia’

BIM Catarroja

L’autor catarrogí Adolfo Marzal publica la seua nova novel·la, La Ténia, que serà presentada este dissabte 11 de febrer a les 11,30 hores a la llibreria Bufanúvols de Catarroja. En esta ocasió l’autor trasllada la seua novel·la a 2014, en ple pic de corrupció a València. Una trama actual amb pinzellades de novel·la negra.

Sinopsi de la novel·la

València, 2014. Joan Solbes és un periodista caigut en desgràcia obstinat a destapar una trama de corrupció a la ciutat de València, encara que això li ha suposat un elevat cost personal i professional. Però la investigació es complica quan descobreix que la corrupció política i econòmica de coll blanc, vestits a mida, rellotges cars i comptes bancaris en paradisos fiscals, només és la punta del gran iceberg que constitueix el sòrdid i molt menys amable món del crim organitzat.

Per a extirpar a aqueixa ténia (el cuc que una vegada parasita a l’interior d’un cos sa, el corroeix a poc a poc fins a deixar-lo en els ossos) que és la corrupció, Solbes compta amb l’ajuda de Juan María de l’Església Montoya Terremoto, un gitano savi d’edat indeterminada que l’acompanyarà en el seu recorregut per una València ideal, fruit de la imaginació de l’autor, en la qual coexisteixen escenaris contemporanis amb llocs propis dels anys trenta (per exemple, el diari “Pueblo”, fundat per Vicente Blasco Ibáñez, o el Café Ideal Room, lloc de trobada d’intel·lectuals i espies durant el temps en què València va ser capital de la república), juntament amb altres inventats.

Però en el món dels suborns, l’heroïna adulterada i els assassinats, no existeix lloc per a la compassió amb qui s’atreveix a ficar els nassos en aqueixos negocis, per la qual cosa les vides de Solbes i el seu company penjaran d’un fil cada dia més fi.

Related Articles

Back to top button