A Catarroja

Florida Universitària acull la primera edició de la Fira d’Ocupació d’Empreses TIC

Florida Universitària va celebrar esta setmana la primera edició de la Fira d’Ocupació d’Empreses TIC, organitzat pel departament d’Orientació i Inserció Professional (OIP), al Campus de Catarroja. El nou certamen d’Ocupació que celebra Florida Universitària es presenta com a punt de trobada entre entitats intermediàries d’ocupació, alumnat i titulats/as que té com a finalitat incrementar el coneixement del mercat laboral i de conéixer les oportunitats d’ocupació que ofereix i que les empreses i institucions participants puguen conéixer a futurs titulats i titulades.

L’alumnat dels diferents Cicles Formatius i Graus Universitaris de l’àrea de TIC i Videojocs de Florida Universitària, va visitar els diferents estands de les empreses expositores en la fira i va escoltar les xarrades que van impartir en la sala d’actes del Campus de Catarroja. La Fira d’Ocupació d’Empreses TIC va comptar amb un nodrit nombre d’empreses i va acostar a l’alumnat a la realitat i cultura empresarial del sector proporcionant-li informació clau per a la seua presa de decisió respecte a la seua inserció laboral. A més, va tindre l’oportunitat d’interactuar directament amb les seues futures i futurs caps i companys i companyes de treball.

L’alumnat es va interessar pel perfil que sol·licitava l’empresa, les soft skills que més valoraven i que tant es preparen a Florida Universitària com a diferencial. Els idiomes, l’interés i ganes de treballar, la proactivitat, van ser algunes de les qualitats més valorades que les empreses van destacar a l’hora de seleccionar als seus equips de persones. L’alumnat també estava interessat a conéixer els processos formatius en les pròpies empreses, les especialitats i perfils, les rutines productives, eines utilitzades, programes o com es treballava en les organitzacions.

Les empreses/entitats participants van conéixer i van prendre contacte amb els perfils altament qualificats entre l’alumnat de Florida Universitària. La majoria de les empreses participants ja compten amb alumnat de Florida Universitària en les seues plantilles i van mostrar la seua satisfacció i interés per contractar més professionals formats en la cooperativa valenciana per la facilitat d’adaptació als seus entorns formatius, d’equip i laborals.

D’altra banda, les entitats participants també es van posicionar com a empreses que busquen i valoren el talent jove i com a empreses compromeses amb el desenvolupament de la nostra societat. Per a Florida Universitària, tindre un contacte estret amb el teixit empresarial valencià és clau per a aconseguir una formació integral del seu alumnat.

Per això, a través de Fundació Florida organitza anualment una Fira d’Ocupació com a finestra i aparador per a mostrar a l’alumnat les empreses més capdavanteres del sector, al mateix temps que els compten de primera mà, quines competències són les que ara mateix estan requerint quan busquen nous i noves professionals.

Empreses de serveis informàtics, de realitat augmentada i virtual, de programari, de maquinari, … no es van voler perdre aquesta important cita. Adecco, Ara, Brave Zebra, Capgemini, Edicom, Hiberus, GFT, Idrica, Increnta, Infortisa, Lãberit, Metric, Nunsys, Quasar Dynamics, Racoon Games, Rude, Sesame, Sopra Steria, Visual, Xplore Group e Ymant van exposar en la Fira.

Related Articles

Back to top button